http://canadianpharmacyon.com/ canadian pharmacy pharmacy ratings http://buyphenterminewithoutprescription.net/

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete

Eltűnő gyermekkor nyomában - konferencia ismertető Nyomtatás

 

 

 

Az eltűnő gyermekkor nyomában

 

A Magyar Pszichológusok Egyesülete (MAPSZIE) tudományos konferenciája

Az UNICEF Magyar Bizottsága támogatásával

Közreműködő: Neveléstudományi Egyesület

Budapest, 2009 november 21,  Moholy Nagy Művészeti Egyetem

 

                       

Bár napjainkban a gyerekek jólléte a nemzetközi szervezetek elsőrendű céljai közé tartozik, egyre gyakrabban megfogalmazódik az aggodalom, hogy a helyzet a modernizáció másfél évszázadának pozitív fejlődése után ismét romlik. A világ különböző régióiban tevékenykedő szociológusok és pszichológusok a gyermekkor eltűnéséről beszélnek. Mint minden, saját érdekképviseletre nem képes társadalmi csoportot, a gyerekeket is igen hátrányosan érinti a növekvő társadalmi egyenlőtlenség a gazdaságban és a hatalomban. A mai gazdasági – társadalmi körülmények egyre nehezebbé teszik a gyerekkor különleges státuszának fenntartását, a védettség megőrzését, a sajátos gyermeki gondolkodásmód és érzelemvilág tiszteletben tartását.

A konferencia  célja, hogy a diszciplináris keretektől függetlenül merüljenek fel azok a gyerekkorral és gyerekekkel kapcsolatos problémák, amelyekkel a különböző területeken működő szakértők találkoznak. A programban elméleti – elvi kérdések tisztázására is történik kísérlet, de a résztvevők között túlnyomó többsége gyakorlati szakember, pedagógus és pszichológus, akik mindennapi munkájuk során szembesülnek a gyerekek sorsának változásaival. A programot kerekasztal beszélgetés zárja, amelynek során a résztvevők közösen próbálnak gondolkodni a felmerült problémák megoldási lehetőségeiről.

 

Részletes program, és további információk a bal oldali menüben.

 

 

Hírlevél

Feliratkozás a MaPsziE hírlevelére: A hírlevélben leginkább az egyesület által szervezett programokról adunk hírt, így például a pszichológia szabadegyetemekről, az általunk szervezett konferenciákról, és a pszichológia világát érintő témákról. Hírlevél általában havonta vagy kéthavonta jelenik meg.

 

A Hírlevélre való feliratkozáshoz klikk ide!

 

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete Template by Ahadesign Támogatja a Joomla!