http://canadianpharmacyon.com/ canadian pharmacy pharmacy ratings http://buyphenterminewithoutprescription.net/

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete

Segítség Haitinek - Hívja a 1749-et! Nyomtatás

Az alábbiakban az UNICEF felhívását tesszük közzé:Haiti gyerekek
(forrás: unicef.hu)

 

Segítség Haitinek - Hívja a 1749-et!

Hívásával életeket ment!

1 hívás = 200 Ft = 100 db vízfertőtlenítő tabletta = 400 l tiszta ivóvíz

Eddig érkezett hívások száma: 85000
A hívás ára 200 forint, amit teljes egészében megkap az UNICEF. 1 hívás árából az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni, mellyel 400 liter tiszta ivóvizet biztosíthat a földrengés gyermekáldozatai számára.

A 1749 a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható. Ha sms-t küld, írja be: Haiti

Küldhet adományt is az UNICEF Magyar Bizottság 11705008-20123725 számú számlájára. A közlemény rovatban tüntesse fel: Haiti.

Helyzetjelentés Haitiből

A kaotikus állapotok és a logisztikai nehézségek ellenére a napokban 26 helyen állított fel 5000 és 10000 literes víztartályokat az UNICEF. Ezenkívül 120 000 palack ivóvizet is szétosztottak a szervezet munkatársai.

Az UNICEF irányításával eddig 52 vízosztó helyet létesítettek, elsősorban kórházakban, illetve azokban a városnegyedekben, ahol nagyon sok a hajléktalan. Ezeken a helyeken sürgősen latrinákat kell építeni.

A vízellátás és a szennyvízkezelés teljesen összeomlott a városban. A földrengés által sújtott területen, ahol 3 millió lakos él, naponta mintegy 9 ezer tonna ürülék kerül a környezetbe. Mivel egyre romlanak a higiénés körülmények, nő a betegségek, járványok veszélye, mely elsősorban a gyerekeket és a várandós nőket fenyegeti. Becslések szerint 37000 terhes nő él a katasztrófa övezetben.

Az ENSZ 17 védelmi zónát hozott létre Port-au-Prince-ben, ahol élelmet, ivóvizet és védőfelszereléseket osztanak, illetve orvosi ellátást biztosítanak.

Az UNICEF a haiti kormánnyal és más szervezetekkel, például a Vöröskereszttel együttműködve, nekikezdett a kísérő nélküli gyerekek azonosításához. Ezek a gyerekek nemcsak éheznek, hanem sürgős pszichoszociális segítségre szorulnak. Az UNICEF felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a gyerekeknek az azonosítása és családjuk megtalálása jelenleg elsőbbséget élvez bármilyen alternatív elhelyezéssel (például árvaházakkal vagy az örökbefogadással) szemben.

 

Hírlevél

Feliratkozás a MaPsziE hírlevelére: A hírlevélben leginkább az egyesület által szervezett programokról adunk hírt, így például a pszichológia szabadegyetemekről, az általunk szervezett konferenciákról, és a pszichológia világát érintő témákról. Hírlevél általában havonta vagy kéthavonta jelenik meg.

 

A Hírlevélre való feliratkozáshoz klikk ide!

 

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete Template by Ahadesign Támogatja a Joomla!