http://canadianpharmacyon.com/ canadian pharmacy pharmacy ratings http://buyphenterminewithoutprescription.net/

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete

Petíció - Klinikai szakpszichológus képzés Nyomtatás
Tisztelt Miniszter Úr!

A SOTE Klinikai Pszichológia Tanszéke áprilisban szakmai szinten tartó tanfolyamot szervez a számunkra (http://www.sote.hu/intezetek/?inst_id=45) , amelyen a részvétel kötelező.  A szintentartó tanfolyam jogi hátterét az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter 52/2003. (VIII. 22.) ESzCsM rendelete képezi, amely az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és klinikai szakpszichológusok folyamatos továbbképzéséről rendelkezik.
Az eljárást elfogadhatatlannak találjuk, az alábbi okokból:
-         Kételkedünk benne, hogy egy négy napos,  a klinikai pszichológia különböző szakágazataiban dolgozók számára egységes tanfolyam valóban elmélyítené szakmai ismereteinket.
-         Tiltakozunk a bejelentés felszólító módja, a tanfolyamra jelentkezés rövid határideje és a tanfolyam díja ellen (fejenként 42 000 Ft)
-         Elfogadhatatlannak tartjuk a felhívásban szereplő burkolt fenyegetést, amely szerint a tanfolyamról való távolmaradók elveszíthetik a szakpszichológusi munkára való jogosultságukat. Egy néhány napos tanfolyam nem mérhető sok éves képzésünkhöz, munkánkhoz és tapasztalatunkhoz. Az ennek alapján történő szakmai nyilvántartás nyilvánvalóan értékét veszti.
-         Visszatetszőnek tartjuk a SOTE Klinikai Pszichológia Tanszékének rendkívüli túlsúlyát (Budapesten: monopolhelyzetét) a klinikai pszichológusok továbbképzésében. Attól tartunk, hogy ez a helyzet mind a továbbképzés költségeire, mind a színvonalára rányomja a bélyegét.
Javaslataink:
-         A klinikai pszichológusok továbbképzésének újraszabályozása. Szükség van rá, hogy a kollégák lépést tartsanak a szakma új eredményeivel, de maguk dönthessék el, milyen formában tájékozódnak, tudásukról vizsgán, vagy szupervízió során adhassanak számot. A tanfolyamok legyenek opcionálisak. Erősen megkérdőjelezhető, hogy a hasonló, néhány napos plenáris előadások valóban a tartalmi továbbképzést szolgálják-e?
-         Kezdeményezzük, hogy az illetékes minisztérium  a szakma képviselőivel való konzultáció után alakítson ki új formákat a szintentartás ellenőrzésére és jelöljön ki több  képzőhelyeket,  amelyek a klinikus pszichológusok továbbképzésére jogosultak.
 
Kérjük, ha egyetértesz a levél tartalmával, írja/d alá az egészségügyi miniszternek címzett levelet a  http://www.PetitionOnline.com/mapszie/petition.html webhelyen, s továbbítsa/d e levelet minden általad ismert érintettnek.
 

Hírlevél

Feliratkozás a MaPsziE hírlevelére: A hírlevélben leginkább az egyesület által szervezett programokról adunk hírt, így például a pszichológia szabadegyetemekről, az általunk szervezett konferenciákról, és a pszichológia világát érintő témákról. Hírlevél általában havonta vagy kéthavonta jelenik meg.

 

A Hírlevélre való feliratkozáshoz klikk ide!

 

Mapszie - Magyar Pszichológusok Egyesülete Template by Ahadesign Támogatja a Joomla!